Najava događaja/aktuelnosti

Borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i korupcije u BiH uz pomoć EU Finalna konferencija Projekta „Jačanje provedbe zakona”

4.6.2018

Pozivamo sve predstavnike medija da proprate finalnu konferenciju tvining projekta Evropske unije „Jačanje provedbe zakona”, koja će se održati u utorak, 5. juna 2018. godine u 11:00 sati u hotelu Bristol, Sarajevo. Konferencija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Delegacijom EU u BiH u cilju predstavljanja rezultata ovog opsežnog projekta usmjerenog ka jačanju provedbe zakona u BiH.

Pozivamo sve predstavnike medija da proprate finalnu konferenciju tvining projekta Evropske unije Jačanje provedbe zakona”, koja će se održati u utorak, 5. juna 2018. godine u 11:00 sati u hotelu Bristol, Sarajevo. Konferencija je organizovana u saradnji sa Ministarstvom sigurnosti BiH i Delegacijom EU u BiH u cilju predstavljanja rezultata ovog opsežnog projekta usmjerenog ka jačanju provedbe zakona u BiH. 

Cilj ovog dvogodišnjeg projekta bila je približiti sektor za provedbu zakona u BiH bliže standardima Evropske unije u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i korupcije, jačanje koordinacije sa tužiteljima, kao  i međunarodne policijske saradnje, kako bi se pomogao rad agencija za provedbu zakona u BiH. Riječ je o ambicioznom i kompleksnom Projektu koji je zahtijevao kontinuiranu predanost, snažan osjećaj vlasništva nad projektom i blisku saradnju između korisnika projekta na svim nivoima u BiH.

Konferencija će okupiti visoke zvaničnike agencija za provedbu zakona u BiH, Delegacije EU u BiH, konzorcija koji provodi projekat – ministarstva unutrašnjih poslova Austrije, Slovenije i Hrvatske, međunarodnih organizacija, kao i stručnjake koji su svojom ekspertizom doprinijeli implementaciji Projekta.

Izjave za medije su zakazane u 10:45 sati, kada će se novinarima obratiti:  

·         Richard Wood, šef Odjela za vladavinu prava pri Uredu specijalnog predstavnika EU u BiH

·         Martin Pammer, ambasador Republike Austrije u Bosni i Hercegovini

·         Samir Rizvo, pomoćnik ministra sigurnosti BiH za međunarodnu saradnju i evropske integracije

Program konferencije

Za dodatne informacije molimo vas da kontaktirate konsultanticu za komunikacije Projekta Monju Koluder na +387 61 894 249.