Najava događaja/aktuelnosti

Potpisivanje Sporazuma o međusobnoj saradnji između gorskih službi spašavanja Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i Brčko Distrikta

21.12.2018

U prostorijama Ministarstva sigurnosti Bosne i Hercegovine u ponedjeljak, 24. 12. 2018. godine, bit će potpisan Sporazum o međusobnoj saradnji između Gorske službe spašavanja Republike Srpske, Gorske službe spašavanja Federacije Bosne i Hercegovine i Gorske službe spašavanja Brčko Distrikta.

Cilj sporazuma je jačanje saradnje i koordinacije gorskih službi spašavanja entiteta i Brčko Distrikta u cilju efikasnijeg djelovanja i spašavanja ugroženih osoba.

To podrazumjeva međusobno povezivanje i povećanje saradnje kroz zajedničko organizovanje obuka, vježbi spašavanja, pisanje projekata, razmjenu stručnih mišljenja, zajedničko djelovanje na terenu, pomoć u spasilačkim akcijama, kao i u ljudstvu i opremi.

12,00 – 12,10              Potpisivanje sporazuma o saradnji

12.10 – 12.30              Izjave za medije  

Pozivamo snimatelje, novinare i fotoreportere da prisustvuju ovom događaju u prostorijama Operativno-komunikacijskog centra BiH 112, Zgrada prijateljstva između Grčke i Bosne i Hercegovine (sprat -1).