Najava događaja/aktuelnosti

Dodjeljena javna priznanja za doprinos u oblasti zaštite i spašavanja u 2018.godini

4.3.2019

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine, povodom 1. marta Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana zaštite i spašavanja u Bosni i Hercegovini, dodjelio je javna priznanja (pohvale i zahvalnice) pojedincima i organizacijama za učinjeni doprinos u oblasti zaštite i spašavanja u 2018.godini.

Pomoćnik ministra za zaštitu i spašavanje Samir Agić je istakao da su zahvalnice i priznanja dodijeljeni pojedincima i organizacijama koji su uspješni u svom radu kao i zahvala partnerima koji na najbolji način pomažu našoj državi u razvoju sistema zaštite i spašavanja. 

Zahvalnice su dobili ambasador Republike Francuske u Bosni i Hercegovini Gullaume Jean Rousson, ambasador Japana u Bosni i Hercegovini Hideyuki Sakamoto, Biljana Zuber iz Evropske komisije-Generalni direktorat za humanitarnu pomoć i civilinu zaštitu Evropske komisije – DG ECHO, Johannes Hintzen iz Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini, Jovana Lončarević iz Caritasa Republike  Srbije,  šef Odsjeka za zaštitu i spašavanje u Odjeljenju za javnu sigurnost Vlade Brčko Distrikta BiH Ljuban Ilić, menadžer projekta u MIT Lincoln Labaratory Stephanie Foster i Filip Hostiuc, IT manadžer u NATO Agenciji za komunikacije i informacije.

Pohvale su dobili Samir Džihić iz Kantonalne uprave civilne zaštite Kanton Sarajevo, operativni dežurni Operativno-komunikacijskog centra BiH Fuad Spahović, brigadir Dragan Nakić, komandant vazduhoplovstva oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Hasudin Mustafić iz Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise opštine Srebrenica, direktor uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanske županije Eugen Ćubela, Hamdo Velić iz Federalne uprava civilne zaštite FBiH,  Denis Prazina  iz Federalne uprave civilne zaštite FbiH, Ramo Dautbašić iz Federalne uprave civilne zaštite FBiH, Majda Kovač iz Federalne uprave civilne zaštite FBiH i Vedad Pazarčević iz Odjeljenja za javnu sigurnost Brčko Distrikta BiH.

Uručene su i zahvalnice organizacijama Pomozi.ba, Caritas Bosne i Hercegovine i teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Grada Bijeljine.

Pohvale su dobile organizacije Profesionalna vatrogasna jedinica Brčko, Odjeljenje za društvene djelatnosti i javne servise opštine Srebrenica i spasilačka služba „Wolf“ Foča.

27 FOTO GALERIJA
Nagrada UN-a za javnu službu