Saopštenja za javnost

Odvojeni sastanci ministra Nešića sa predstavnicama UNDP-a i UNHCR-a u BiH

8.3.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić održao je danas odvojene sastanke sa rezidentnom predstavnicom UNDP-a u BiH Stelianom Nederom i predstavnicom UNHCR-a u u BiH Lucie Gagne.

Čestitajući ministru Nešiću na imenovanju na ministarsku poziciju, Nedera je podsjetiala na dosadašnju uspješnu saradnju između Ministarstva bezbjednosti BiH i UNDP-a.

Izražena je obostrana spremnost za jačanje saradnje, kroz realizaciju razvojnih projekata i jačanja kapaciteta institucija BiH. 

Tokom drugog sastanka sa predstavnicima UNHCR-a, konstivani su dobri partnerski odnosi i ovom UN-ovom agencijom koja blisko sarađuje sa Ministarstvom bezbjednosti BiH. Proteklih godina to je posebno odnosilo na oblast pružanja pomoći tražiocima azila i izbjeglicama, ali i podrške u upravljanju migracijama i zaštite migranata. 

Ministar Nešić je istakao da postoji potreba za nastavkom saradnje i naglasio važnost jačanja partnerskih odnosa u cilju pružanja adekvatne pomoći najugroženijim kategorijama stanovništva.

 

4 FOTO GALERIJA