Saopštenja za javnost

Ministar Nešić zatražio je hitnu reakciju svih nadležnih organa kako bi se preduprijedile tragedije poput napada u Lukavcu

14.6.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić zatražio je hitnu reakciju svih nadležnih organa kako bi se preduprijedile tragedije poput ove koja se danas dogodila u Lukavcu, gdje je učenik pucao u osnovnoj školi i teško ranio jednog uposlenika.

“Ako nismo u stanju zaštititi djecu, koja je svrha našeg vršenja vlasti? I nije samo u pitanju bezbjednosni sektor, već sve institucije moraju da počnu bolje raditi. Od državnog nivoa, do lokalnih zajednica. Očigledno je da atmosfera svađe, konflikta i verbalnog sukoba koja se stvarala u društvu godinama, uzima danak. Koliko još opomena treba nasilnici da nam pošalju, da bi se svi trgnuli i shvatili da klizimo u propast? Očigledno je da je potrebna i promjena zakonske regulative u više oblasti kako bi se spriječile nove tragedije. Ali je iznad svega potrebno graditi društvo tolerancije, solidarnosti i međusobnog poštovanja”, zaključio je Nešić.