Saopštenja za javnost

Ministar Nešić na polaganju zakletve kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH

3.7.2023

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Enes Karić danas su prisustvovali polaganju zakletve četvrte generacije kadeta Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH.

Ukupno pedeset kadeta je nakon sedam mjeseci školovanja, uspješno završilo osnovnu policijsku obuku za sticanje čina “policajac” u Agenciji za školovanje i stručno usavršavanje kadrova u Mostaru.

Uz čestitku kadetima, ministar Nešić je pozvao na maksimalnu profesionalnost i zalaganje u zaštiti integriteta i ustavnog uređenja Bosne i Hercegovine, odnosno fizičkog integriteta, lične i imovinske bezbjednosti svakog bh. građanina. Takođe je podsjetio na važnost nepristrasnog i zakonitog obavljanja dužnosti, promovišući razvoj i očuvanje demokratske prakse u skladu sa zaštitom ljudskih prava i osnovnih sloboda. 

Direktor Karić je kadetima poželio dobrodošlicu u DKPT-a i poručio im da uvijek djeluju na nepristrasan i zakonit način, dostojanstveno nose uniformu policijskog službenika i nastoje biti dobri i časni ljudi. Istakao je da čin polaganja zakletve znači zvanično stupanje na dužnost kao policijskih službenika i zavjet za profesionalno i predano obavljanje zahtjevnih poslova i zadataka.