Saopštenja za javnost

Ministar Radončić traži odgovornost Kutlovca i visokog fuknkcionera Granične policije te istovremeno javno pohvaljuje policajca Šiljdedića

22.12.2013

Povodom samovoljnog napuštanja bh. policijskog kontigenta u Mirovnoj misiji UN u Južnom Sudanu Edvina Kutlovca, a koji je u tom trenutku bio v.d. komandanta, ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić će od direktora Granične policije BiH, čiji je Kutlovac pripadnik, tražiti pokretanje disciplinskog postupka.

Osim za Kutlovca, koji je svojim činom nanio štetu ugledu bh. policajaca u UN misijama koji su se u proteklim godinama pokazali dostojnim i hrabrim predstavnicima svoje zemlje širom svijeta, ministar Radončić će tražiti od direktora Vinka Dumančića i pokretanje disciplinskog postupka protiv još jednog visokopozicioniranog funkcionera Granične policije. On je pokušao da deziformira Ministarsvo sigurnosti i opravda nedopustiv čin Kutlovca te praktično spriječi postupak protiv ovog policajca.

Istovremeno, ministar sigurnosti javno pohvaljuje policajca Aleta Šiljdedića, koji je preuzeo komandovanje bh.kontigentom i pokazao očekivani profesionalizam i hrabrost koju su bh. policajci do sada nebrojeno puta pokazali u zemlji i inozemstvu.