Saopštenja za javnost

Radionica o međunarodnim standardima i ulozi sigurnosnog sektora u borbi protiv korupcije

5.10.2015

Ministarstvo sigurnosti BiH u suradnji sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini organizira Radionicu na temu „Međunarodni standardi i uloga sigurnosnog sektora u borbi protiv korupcije“.

Radionica će se održati od 05. do 09. listopada 2015. godine u Kiseljaku - Visoka škola “CEPS - Centar za poslovne studije”, a na radionici će nazočiti predstavnici svih nadležnih policijskih tijela, kao i drugih agencija nadležnih za borbu protiv korupcije u Bosni i Hercegovini.

Cilj predmetne radionice je edukacija i jačanje kapaciteta nadležnih tijela u Bosni i Hercegovini u borbi protiv korupcije, a sukladno Strategiji za borbu protiv korupcije (2015-2019), kao i Strategiji za borbu protiv organiziranog kriminala u Bosni i Hercegovini (2014-2016). Radionica će sadržavati predavanja iz oblasti borbe protiv korupcije, prezentiranje studija slučaja, kao i grupni rad sudionika radionice. Otvaranje radionice je danas u 10 sati.

Organiziranje radionice je nastavak suradnje sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) u Bosni i Hercegovini, a prijedlog je da se u narednom razdoblju održe još tri modula/radionice, na kojima će sudjelovati predstavnici pravosudnih tijela, medija i nevladinog sektora, te završna radionica koja će rezultirati konkretnim zaključcima i preporukama u kontekstu budućih aktivnosti i prioriteta na borbi protiv korupcije u Bosni i Hercegovini.