Saopštenja za javnost

Sastanak ministra Mektića i novoimenovane šefice Misije OSCE-a u BiH Kathleen Kavalec

31.10.2019

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić primio je danas u Sarajevu novoimenovanu šeficu Misije OSCE-a u BiH ambasadoricu Kathleen Kavalec. Razgovarano je o aktuelnim sigurnosnim izazovima sa kojima se suočava Bosna i Hercegovina, te o realizaciji aktivnosti usmjerenih na jačanje kapaciteta Ministarstva sigurnosti i agencija za provođenje zakona.

Izrazili su zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom Ministarstva sigurnosti BiH i Misije OSCE-a u BiH, koji su vidljivi kroz brojne zajedničke projekte u oblasti sigurnosti.

Misija OSCE-a u BiH će nastaviti pružati podršku Ministarstvu i sigurnosnim agencijama u svim oblastima za koje se ukaže potreba, naglasila je ambasadorica Kavalec, posebno istakavši važnost razmjene iskustava, znanja i stalnog jačanja kapaciteta institucija kako bi što efikasnije odgovorile na sve složenije sigurnosne izazove.

Ministar Mektić je istakao da ključni problem sa kojima se BiH suočava je nepostojanje vladavine prava te da su u ovoj oblasti potrebne značajne promjene kako bi se vratilo povjerenje građana. 

Nagrada UN-a za javnu službu