Najava događaja/aktuelnosti

Radionica o migracijskim kretanjima u BiH i ulogama i odgovornostima u upravljanju privremenim prihvatnim centrima

28.5.2021

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine u saradnji sa Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM) i Službom za poslove sa strancima organizira dvodnevnu radionicu “Pomoć migrantima u Bosni i Hercegovini - pristupi unutar i izvan privremenih prihvatnih centara”. Radionica se održava od 31. maj – 01. juni 2021. godine u Hotelu Natura Art u Bihaću.

Skupu će prisustvovati ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić. šefica misije IOM Bosni i Hercegovini Laura Lungarotti, direktor Službe za poslove sa strancima Slobodan Ujić, premijer USK Mustafa Ružnić i gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić.

Na radionici će između ostalog biti predstavljeni trendovi kretanja migranata unutar Bosne i Hercegovine, sa fokusom na Unsko-sanski kanton i potencijalnih scenarija u nadolazećim mjesecima, te definiranje uloga i odgovornosti između aktera u smislu primopredaje Službi za poslove sa strancima pri upravljanju privremenim prihvatnim centrima, kao i potencijalne potrebe za izgradnjom kapaciteta.

Utorak, 1. juni 2021.godine

11.00 - 11.20 – izjave za medije

Pozivamo snimatelje, novinare i fotoreportere da prisustvuju ovom događaju 1. juna 2021.godine u Hotelu Natura Art u Bihaću.