Najava događaja/aktuelnosti

Sastanak ministra Cikotića s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom

23.7.2021

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Selmo Cikotić sastat će se s ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandrom Vulinom, u utorak, 27.07.2021. godine, u Zvorniku.

Sastanak delegacija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije održat će se u Sali Gradske uprave Zvornik, a razgovarat će se o mogućnostima unaprijeđenja saradnje u oblasti borbe protiv prekograničnog kriminala i u oblasti upravljanja migracijama i granicama.

Nakon sastanka ministri Cikotić i Vulin potpisat će nekoliko međunarodnih ugovora između Bosne i Hercegovine i Republike Srbije i to:

-          Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o pograničnom saobraćaju

-          Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o graničnim prijelazima

-          Sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima

-          Aneks Sporazuma između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Republike Srbije o zajedničkim lokacijama na graničnim prelazima za zajedničku lokaciju na graničnom prelazu Bratunac (novi most) – Ljubovija (novi most)

11:00 – 12:00 Početak sastanka (snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti početak sastanka)

12:00 – 12.10 Ceremonija potpisivanja međunarodnih ugovora

12:10 – 12.30 Izjave za medije

Pozivamo snimatelje, novinare i fotoreportere da prisustvuju ovom događaju u utorak, 27. 07. 2021. godine, u Sali Gradske uprave Zvornik, Svetog Save 124.